Serra Nevada – Prado Alto – Veleta

Un cop més visitarem el Veleta. Poc de dir d’aquesta clàssica pujada des de Sierra Nevada. Però no per això deixa de ser interessant i exigent.

El bec del Veleta, amb una altitud de 3396 msnm és la quarta cimera més alta d’Espanya, per darrere del Teide (Tenerife), Mulhacén (Sierra Nevada) i Aneto (Pirineus). Està enclavat a la província de Granada, a Andalusia (Espanya), i pertany a Sierra Nevada, a la serralada Penibètica. Nosaltres comencem des de Prado Alto, a la zona superior de Sierra Nevada i passem pel clàssic aparcament de la Foia de la Mora on gairebé tothom comença.

De seguida passem per Monument a la Verge de les Neus. Continuem endavant pels senders que van escurçant la carretera GR-420a que no està oberta als cotxes excepte serveis i bus.

La pujada és constant. Sense cap punt pla de descans, però totalment admissible si estàs en bona forma física. El tram final per divertir-nos el vam fer atacant les zetes que ens porten al cim del Veleta.

En aquest punt, on segur que no estàs sol, és on gaudeixes de les vistes i observes la pujada que el teu esforç t’ha costat.

Passat aquest moment. Comença la baixada que més o menys es fa pel mateix lloc, però busquem algunes variants per no repetir.

Sierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - VeletaSierra Nevada - Prado Alto - Veleta

Video

Mapa

Total distance: 14533 m
Max elevation: 3397 m
Total climbing: 1140 m
Total time: 04:49:03

Download Track

GPS-bttmania-tracks150