Los Cahorros – Monachil

Abans de res, aclarirem el significat dels Cahorros, que la RAE no el té com a reconegut. Alguns ho associen a un lloc fragós i escarpat com un canó i altres a una gola o estrenyiment. Sigui quina sigui la zona compleix tot això i és preciosa per visitar a prop de Granada.

El riu Monachil, conca del Guadalquivir, neix al vessant Nord-oest del pic del Veleta, a uns 2.975 metres d’altitud. Després d’un ràpid descens de 26 km de longitud passant per l’estació d’esquí de Sierra Nevada el porta al pas entre les roques calcàries el profund congost de Los Cahorros. Després creuarà el nucli urbà de Monachil, per finalment desembocar al riu Genil, als afores de la capital granadina.

Els Cahorros del Monachil, com deia abans, és una zona d’al·lucinants paisatges ideal per fer senderisme o fer escalada. El camí transcorre brodant el riu entre senders, passarel·les i divertits trams on t’has de baixar una mica fent el cuc.

La tornada la vam fer pels Cahorros altos on pots observar el tall que el riu Monachil ha fet al seu pas.

I ja per acabar comentar que la ruta surt des del poble de Monachil i per aquest punt passem. Però nosaltres comencem i acabem la ruta, per tenir aparcament assegurat i gaudir d’un bon àpat, al Merendero San Garrito.

Los Cahorros - MonachilLos Cahorros - MonachilLos Cahorros - MonachilLos Cahorros - MonachilLos Cahorros - MonachilLos Cahorros - MonachilLos Cahorros - MonachilLos Cahorros - MonachilLos Cahorros - Monachil

Video

Mapa

Total distance: 9925 m
Max elevation: 1130 m
Total climbing: 436 m
Total time: 03:46:23

Download Track

GPS-bttmania-tracks150