Serra de la Culebra

Indiquem la ruta des del poble zamorà de Ferreras de Dalt, en ple cor de la Serra de la Culebra. I ho fem amb el primer rampell del dia. L’ascensió a la punta de Lleira de 1.174 msnm. una ascensió sense escalfar de 300 metres a 3.2 km. Però bé després d’aquesta ja estem escalfats … i tant que en ple 31 d’agost de l’any 2014 ens van menjar els tàvecs.

Vam baixar pel Rierol de les Mouta, arribant a el Rierol de Serrón on girem a l’esquerra cap als corrals de la Mayada, on a mig camí podem observar les ruïnes en bon estat d’un dels castros preromans de la Serra de la Culebra, després a les Llameras i després cap al poble de Serracín d’Aliste.

Sortim pel Camí de Mayas i fem una parada a la Font de l’Avellanal. Continuem pel camí de la Ventosa cap al Picón, la pedrecilla i poc a poc vam arribar a la Penya Farragosa. La nostra segona cim del dia.

Vam baixar cap a la Penya de l’fornicar i vam superar la pujada de Robamalo, per ia caure cap al nostre poble d’inici.

(Ruta realitzada a l’agost 2014).

Sierra de la CulebraSierra de la CulebraSierra de la CulebraSierra de la CulebraSierra de la CulebraSierra de la CulebraSierra de la CulebraSierra de la Culebra

Video

Mapa

Total distance: 36474 m
Max elevation: 1149 m
Total climbing: 1074 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150