La Peñota – Turó del Mostajo

Comencem la ruta a Els Molins, petita població tocant a Cercedilla a Madrid. I més concretament a la urbanització més propera a l’accés de la Peñota.

Agafem el pas sota la via de tren i de seguida girem cap a la dreta. Per pista pugem fins que ens connecta amb el Camí dels Campaments. A l’Antic Campament de Les Barceas, on hi ha una antiga instal·lació d’un reforç de Bombers, agafem el PR-M30 i després seguim pujant el camí marcat els punts vermells en els pins i que ens porten a Coll de Rei des d’on tenim unes primera bones vistes de la part Sud-oest de la Serra de Guadarrama.

Continuem la forta ascensió pel camí de la Prada de Navalcampillo i que ens porta a l’Alt de La Peñota de 1944 msnm. des d’on es tenen impressionants vistes en els seus quatre punts cardinals al gaudir de l’estar a la part alta d’aquests immensos blocs de pedra granítica desgastats per l’erosió dels anys.

La baixada la fem pel GR-10 i recorrent la línia fronterera entre les comunitats de Madrid i la de Castella i Lleó, fins a arribar al cim del Turó del Mostajo de 1718 msnm. I des d’aquest punt iniciem una baixada … fàcil però una mica perduda entre la vegetació fins arribar a la pista del Camí dels Llomets i senyalitzat com PRM-30. Aquesta mateixa pista a el passar pel rierol de la Peñota, on hi ha una font, rep el nom de Camí de la Solana … i a les hores que passem per aquí … dono fe del seu nom. I que ens retorna a un punt de partida.

La Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del MostajoLa Peñota - Cerro del Mostajo

Video

Mapa

Total distance: 14851 m
Max elevation: 1897 m
Total climbing: 1061 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150