Serra de Gredos – Naixement del Tormes

Sortim des del Poble de Navarredonda de Gredos per pedalar pels límits de Parc Regional de la Serra de Gredos.

Comencem baixant pel Prat Vell i recorrent el GR-293 a Voltes amb Grecos (Etapa 14 S. Martin del Pimpollar – Navarredonda). Seguim cap a la Cepeda al Serrano i després el Prat de Navahondilla.

A l’arribés a el Prat de la Guineu. Ens vam ajuntar també amb el GR10 de València a Lisboa (Etapa 33). Però que em el Turó de les Navarenas, deixarem de moment i seguirem amb el GR-293 girant a l’Esquerra i paral·lels a l rierol de Gargante de Navarenas i que ens portarà a Sant Martí del Pimpollar.

Sortirem de Sant Martí seguint el mateix GR-293 a Voltes amb Grecos (tapa 13 a Port de el Pic) i que ens pujarà per pista, el camí de Sant Martin del Pimpollar al Cordel, passant per Les xorreres de Sant Martin del Pimpollar. Un cinglera d’aigües de la suma dels Rierols dels Trampales i el Rierol de la Pineda.

Més endavant deixem el GR-293 que puja a el Port de el Pic i nosaltres seguim recte fins a trobar-se novament amb el GR-10, ara en direcció inversa que abans. I que ens porta a rodar per on abans vèiem. I que abandonarem per desviar-nos a la Cepeda el Merchán. I després agafar les indicacions de la Senda Local R.4A Naixement de el Riu Tormes. Que es pot veure simbolitzat amb una porteria de tres lloses de granit formant brancals i llinda enmig de prat.

Després desfem camí i seguim rectes fins tornar-nos a trobar amb el GR-10 en on girem a l’esquerra. Per buscar la Gola el Corb en la seva confluència amb el Riu Tormes que tot i estar molt a prop del seu naixement i sento ple agost, ja porta bastant cabal.

En aquest punt. Al costat al Càmping de Navagredos, agafem la petita carretera a Valdeascas que ens puja a la Costes dels Escombrar i que baixem retallant la carretera per senders paral·lels. Arribem a la plaça de toros i ja estem en Navarredonda de Grecos on hem iniciat la ruta.


COMENTARI:

Cal destacar que gairebé tota la ruta es fa passant porteres i que en aquests terrenys estan plens de vaques Avileña-Negra ibèrica que per a algunes persones li poden resultar intimidant per la seva gran cornamenta.


 

Sierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del TormesSierra de Gredos-Nacimiento del Tormes

Video

Mapa

Total distance: 27577 m
Max elevation: 1598 m
Total climbing: 715 m
Total time: 03:54:23

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150