Senders de Molino, El Chaparral, La Higuera i La Isabela

Comencem la ruta a Molino de La Hoz per sortir per les senderes de la seva Presa i circular per ells aigües avall de l’Rio Guadarrama, fins que el creuem passant pel Pont del Retamar. Pont aixecat pel Marquès de la Ensenada (1702-1781) i construït en el context de les obres del Real Camí de Castella i Galícia, amb l’objectiu de fer transitable el pas del Guadarrama als carros, cosa impossible fins a aquest moment.

Comencem a pujar per aquest antic camí Reial, ara conegut com Cordel de Colmenarejo o del Camí Vell o Canyada de l’Retamar. Sigui quin sigui el nom pel qual el coneixeu. El que és segur és que em confirmeu que és una forta pujada, tot i que en algun moment la simplifiquem amb la diversió d’alguna incursió en senders paral·lels.

A la fin vam pujar a la Canyada i girem a la dreta deixant la Urbanització de Els Ranxos a l’esquerra. Des d’aquest punt fins a l’encreuament de la carretera de l’Escorial, la M-505, es pot fer per la pista del Cordel del Hoyo o Vallelargo. Però pràcticament es pot fer tota per les senderes paral·lels, primer per l’esquerra i després per la dreta. Que sens dubte ho fan molt més divertit.

Creuem la M-505 i ens fiquem per Pobo i el Vedado de les Higueras. On també ens divertim sendereando fins a la Urbanització de Los Jarales. I vam sortir d’ella pel Pont Nou de Juan d’Herrera.

Agafem la M-519 per creuar la Zona de L’Estació de Torrelodones i sortir per La Urbanització de l’Gasco i connectar per la pista del Camí de La Isabela, però ens desviem per senderear de nou pel Turó del Gurugú i caure creuant l’antic Canal de Guadarrama.

I ja només ens queda l’últim sender paral·lel a el Riu Guadarrama que ens apropa a Molino de La Hoz.

Senderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e IsabelaSenderos de Molino, Chaparral, Higuera e Isabela

Video

Mapa

Total distance: 24641 m
Max elevation: 918 m
Total climbing: 748 m
Total time: 02:22:34

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150