SeaLight-Camí de la LLum – Cadaqués-Cotlliure

En aquest ocasió hem decidit fer el track publicat de la Sealight-Camí de la Llum però afegint algun sender en lloc de pista al Cap de Creus.

La ruta té pel nostre gust massa asfalt i fins i tot algun tram de carretera perillosa, cal evitar de fer-lo a l’estiu doncs el tram compartit del Camí de Ronda passat el Port de la Selva és molt concorregut de vianants i els molestaríem amb les bicis.

No hi ha cap dificultat tècnica significativa però es fa dur pels 70km i 1900m de DA (2300m segons els nostres GPS) de pujada acumulada. I si a sobre et bufa la tramuntada ja ni us explico.

Sortim de Cadaqués els 5 valents (Anna, Domènec, Dani, Jordi tots ells amb eBike i un servidor amb bici atmosfèrica) en forta pujada de 5Km +300m fins més enllà del coll de Perafita. Millorem la traça original deixant la pista GR92 cap un sender entretingut i simpàtic fins el camí dels masos. On anem a trobar el GR11 i baixem cap el Port de la Selva.

Atenció al camí de Ronda molt concorregut amb bon temps, no ciclable a l’estiu.

Far de s’Arenella, costa espectacular, Llançà, Cap Ras i busquem un sender per evitar la perillosa carretera i acabem empenyent les bicis durant uns pocs metres. Colera, un parell de restaurants on dinar bé, i comença una pujada d’asfalt, Coll del Frare i coll del Falcó, +300m.
Baixem fins la Ribera de Portbou i un altre cop amunt per pista dura incòmoda en ziga-zaga que acaba suavitzant-se, la Farella i Pic Joan on comença la baixada fins Banyuls.

Paisatge de vinyes, asfalt i més asfalt, senders més que discutibles i Portvendres per l’estació de tren.

Ja pràcticament hi som: Cotlliure fi d’etapa on pernoctem i descansem de cara a la nova ruta que ens espera l´endemà; en aquest cas majoritàriament serà per l’interior

Video

Mapa

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/BttMania 2019 05-11 SeaLight-camí de la LLum – Cadaqués-Cotlliure.gpx”]

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150