Restes Guerra Civil Española – La Sevillana i Cabeza Lijar

Comencem la ruta des del pàrquing del Port de l’Lleó en el seu vessant madrilenya. Vam pujar primer cap a La Sevillana on ens trobem un recital de búnquers, trinxeres, aljubs i restes de casernes militars de tropa i comandaments. Tot això a poca distància del port i al voltant de la cota 1.556 msnm de la Sevillana.

Tornem a baixar a el Port del Lleó i pugem per la pista, inicialment asfaltada, veient també algun búnquer i edificacions militars en ruïnes. A Las Hondillas girem a la dreta per pujar seguint les marques de GR-10 fins al Turó de la Gamonosa on es troba en bon estat de conservació les restes d’un observatori militar camuflat entre les roques.

Seguim baixant una mica fins al Coll de la Gasca per fer la ultima i més forta pujada del dia, seguint el GR-10, cap a la Cap Polir on, sota del seu cim hi ha un búnquer habitatge.

Després baixem, seguint el GR-10, cap al Coll de la Mina o de la Cierva. En aquest punt emprenem la tornada d’una forma més còmoda per la pista que ens retorna a el Port de Lleó.

Restos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza LijarRestos GC Española - La Sevillana y Cabeza Lijar

Video

Mapa

Total distance: 13991 m
Max elevation: 1815 m
Total climbing: 717 m
Total time: 04:01:26

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150