Portagem – Castelo de Vide. P. Natural de la Sierra de São Mamede

Ens trobem en plena Parc Natural de la Serra de São Mamede i amb unes magnífiques vistes de magnífiques vistes del Castell de Marvão. Sortim des Portagem, que en portuguès significa peatge ja que aquí es cobrava per passar el Riu Server per la seva Pont Medieval. I vam començar a rodar passant diverses vegades pel riu i entre altres amb el vostre Pont Medieval, que acabem d’esmentar, però ara ja sense peatge algun.

Vam rodar cap a la Penha do Alt tot i que part de la seva pujada es fa per un tallafocs impossible de rodar de pujada. Des de dalt ja baixem en direcció al poble de Carreiras passant per boscos de sureres i roures. Allà ja agafem la petita carretera que al seu torn actua de PR-7 PTG-CVD – Percurso de Carreiras i arribem a la Serra de Castelo de Vide.

Vam baixar al poble de Castelo de Vide per la Calçada Medieval senyalitzada com PR1 CVD – Percurso pela Serra de Són Paulo. I casualment ens vam entrar que estaven marcant el circuit per a la Maratona BTT Castello de Vide 2019.

Entrem pel Bairro da Boavista seguint el PR5 CVD – Percurso des fontes na vila, fins que vam arribar al Castelo do Castelo de Vide. Continuem després per La Jueria de Castelo de Vide fins que vam abandonar la ciutat medieval emmurallada. La contorneamos en direcció Marvão i de seguida ens trobem amb el PR3 CVD-MRV – Percurso Castelo de Vide – Marvão que ens porta pel Bosc Carvalho-negral fins gairebé la base de Marvão. Des d’on ja baixem a Portagem per la via ràpida pensant en aquest frango (pollastre) rostit que ens anem a dinar a l’Churrasqueira Sever.

Bonica ruta que uneix Portagem, Castelo de Vide i Marvão. Al cor central del Parc Natural de la Serra de São Mamede en ple Alentejo portuguès.

Video

Mapa

Distància total: 30.16 km
Altitud màxima: 809 m
Ascensió total: 969 m
Total time: 03:44:38

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150