Parco dell’Adamello – Lago della Vacca – Rifugio Tita Secchi

Disposats a conèixer el Parc dell’llAdamello. I més concretament el Llac della Vacca que ens han dit que és un dels més bonics de la zona.

Per a això vam pujar en cotxe per les estretes carreteres italianes de muntanya fins al Pàrquing de Bazena enfente del Rifugio Alpí Carlo Tassara. I vam començar Sender Número 1 de l’Alta Via dell’Adamello, és una ruta de senderisme a través de la serralada Adamello. Caminant per l’Alta Via dell’Adamello trobarà restes d’assentaments militars de la Primera Guerra Mundial: trinxeres, murs, coves i altres.

El camí permet, en un període aproximat d’una setmana, caminar per etapes el viatge a peu de gairebé 70 km des de l’alberg Breno, fins a la presència de la cara Nord del Adamello, per acabar a l’estació de ferrocarril de Edolo (o viceversa ). Tot mentre romans fora de contacte amb poblacions. A les altes muntanyes i sempre en llocs de gran valor naturalista i ambiental, dins del territori del Parc Adamello i observant i disfrutnadi d’aspectes completament diferents d’etapa en etapa.

Nosaltres … que ens vam quedar amb ganes de fer-ho sencer algun dia. Ens hem de conformar amb fer la seva primera etapa, però en format d’anada i tornada.
Iniciem la caminada ascendent seguint la senyalització del sender número 1 i poc a poc vam arribar al Passo delle Terre Fredde de 2321 msnm. Aquí la visió del següent vall és impressionant! I al fons podem veure el Cornone vaig donar Blumone de 2843 msnm.

Seguim endavant pel sender perfectament marcat i sense dificultat tècnica alguna i vam arribar al Passo della Vacca de 2361 msnm. Que a uns metres més endavant ja ens regala l’estampa del Llac della Vacca amb el Rifugio Tita Secchi i el Cornone vaig Blumone al fons. ¡Preciós!

I ja que estàvem allà. No ens volíem perdre la convivència amb altres senderistes italians, de manera que reprenem forces al Refugi Tita Secchi menjant una senzilla però deliciosa pasta.

El trajecte de tornada. Desfem camí excepte que a la sortida del refugi anem directes al Passo della Vacca pel sender sense passejar, com hem fet a l’anada, pel llac de la Vacca.

Sincerament. La tornada és la mateixa que l’anada, però no deixem de sorprendre’ns pels meravellosos paisatges. I de fet vam prendre gairebé més fotos a la tornada que a l’anada.

Necessita ruta com presa de contacte del Sender Número 1 de l’Alta Via dell’Adamello. … I si podeu. No dubteu a fer-ho sencer! Una setmana de desconnexió de les poblacions entre altes muntanyes i enmig de la natura.

Parco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della VaccaParco dell’Adamello - Lago della Vacca

Video

Mapa

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/BttMania 2019 09-14 Parco dell’Adamello – Lago della Vacca – Rifugio Tita Secchi.gpx”]

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150