Fuerteventura Sud – Parc Natural de Jandía

Ens desplacem a la zona sud de l’illa des del nostre magnífic allotjament, Hotel Rural Era de la Cort, per fer una impressionant ruta pel Parc Natural de Jandía.

Sortim des de la Urbanització Les Gavines. I més concretament des de la botiga Volcano Bike on vam llogar les bicis.

Inicialment vam rodar per la riera Valluelo de la Cal cap al litoral mar on circulem pel passeig marítim amb la seva bici carril passant pel Far de Morro Jable i si poble per ia continuar en direcció sud per la pista, força transitada de turistes amb cotxes.

A l’alçada del Gran Valle, ens aturem per veure el pas de la muntanya per on retornaríem … encara que resulta impossible de comprendre per la seva gran dimensió i verticalitat.

Continuem tranquils per la pista cap a la Muntanya de Jorós. Passem la Vall dels Mosquillos ia la Zona de les Piles ja girem a l’interior pujant amb vent en contra per la pista del Barranc d’Aigua Ovella fins al seu pas, Degollada d’Aigua Ovella on ens assota un fort vent.

Seguir-nos baixant per pista observant les cabres en llibertat de Fuerteventura fins al poble de Cofete. Allà comença la pujada pel PR FV 55. L’inici del sender passa al costat de la Casa Winter que està associada a diverses llegendes populars, com la que afirma que era un refugi de nazis o la que assegura que va servir d’estació d’aprovisionament de submarins alemanys durant la Segona Guerra Mundial. Llegendes a part. El que serà una realitat el que el tram final del sender. Arribant a la Degollada de Cofete, és impossible rodar amb la bici, amb el que us tocarà empènyer-la. Però val la pena. Després us esperarà una bonica baixada pel Gran Valle paral·lela al barranc del mateix nom.

El final de la baixada és la Solana on ens tornem a ajuntar amb el camí de tornada per la costa fins a Morro Jable, on vam parar per menjar alguna cosa, i continuem fins al nostre punt de sortida.

Impressionant ruta per la zona del Parc Natural de Jandía, on descobreixes les seves platges, històries, passos pels seus degollades i reps, per osmosi, els seus forts vents.

Si voleu fer mountainbike per Fuerteventura. Està és sens dubte, la RUTA!

¡Fuerteventura Natural! ¡Gaudiu-la!

Fuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sud – Parc Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de JandíaFuerteventura Sur - Parque Natural de Jandía

Video

Mapa

Distància total: 42.87 km
Altitud màxima: 391 m
Ascensió total: 1497 m
Total time: 05:57:01

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150