Fisgas de Ermelo – Parc Natural do Alvão

Per fer aquesta precioses ruta de les Fisgas de Emerlo pel Parc Natural do Alvão sortim des del poble d’Emerlo que li dóna nom. I més concretament de prop de la seva església parroquial.

De seguida arribem al sender senyalitzat com PR3 MDB Fisgas de Emerlo. El seu primer tram és de baixada fins passar el riu Ribeira de Fervença, després comença la pujada. Que ens porta al primer mirador de la Cascada de les Fisgas d’Emerlo formades per la caiguda de 200 m del riu Olo, el que la fa la més gran de Portugal i una de les més grans d’Europa.

Posteriorment trobem un altre mirador més cercamos a la cascada, però crec que des del primer és on es veu la seva gran dimensió.

Seguim ascendint fins a tocar el riu Olo quan discorre abans de formar la cascada. I arribem al poble de Varzigueto, on vam canviar de vessant del riu Olo pel seu pont de la carretera.

Iniciem la volta pel costat dret del riu gaudint de la calma entre alguns banyistes i tornem a un tercer mirador de les Fisgas do Emerlo. El més popular ja que es pot arribar amb cotxe.

Seguim les indicacions del PR3 MDB que ens retorna a Emerlo abans passant pel pont del riu Olo.

I la vam poder tancar amb una sorprenent dinar al petit restaurant, que també és allotjament, Sabores do Alvão. Gairebé que només pel seu menjar val la pena fer la caminada.

Preciosa ruta que no us heu de perdre si teniu oportunitat de passar pel Parc Natural do Alvão.

Fisgas de Ermelo - Parque Natural do AlvãoFisgas de Ermelo - Parque Natural do AlvãoFisgas de Ermelo - Parque Natural do AlvãoFisgas de Ermelo - Parque Natural do AlvãoFisgas de Ermelo - Parque Natural do AlvãoFisgas de Ermelo - Parque Natural do AlvãoFisgas de Ermelo - Parque Natural do Alvão

Video

Mapa

Total distance: 15587 m
Max elevation: 752 m
Total climbing: 874 m
Total time: 04:27:06

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150