Embassament de la Rambla d’Algèsies

Sortim des de la població murciana de Librilla cap els Barrancs de Gabas on fem una primera parada en le Mirador de Librilla i la següent en el mirador del preciós embassament de La Rambla d’Algèsies amb les seves aigües turqueses. Per després endinsar-nos a senders àrids i aeris de barranc. Es fa lenta aquesta part i pesada per la forta calor del dia.
Superem aquest part i rodem pels conreus massius de llimones de la zona però tornem a entra als barrancs, ara per pista, fins arribar a tocar l’aigua de l’embassament i refrescar-nos una mica.

Seguim la ruta cap al poble de Gebas on arribem tocat per la forta calor on per sort hi havia una font que ens va permetre tornar a refrescar-nos i ompli els camelbacks. Arranquem novament passant una estona per la riera amb part del camí perdut i dubtem al creuament de l‘oleoducte entre Cartagena i Puertollano on intentem no creuar al Barranc Fondo per segur cap a la Rambla d’Algèsies… però fa ser totalment infructuós amb la qual cosa varen tornar per passar-lo. Té un sender amb una part aèria però nosaltres vam optar per baixar per sobre de l’oleoducte. I pujar per sender del Camino de la Vera Cruz.

Superada aquesta part ja rodem per pista cap a La Sierra de la Muela on agraïm l’ombra dels pinars. A la part alta parem al Mirador de la Muela on gaudim d’unes bones vistes de Alhama de Murcia. I ja baixem cap el canal del transvasament Tajo-Segura per tornar a Librilla.

Ruta que enganya pel seu baix desnivell acumulat. Es fa lenta i dura.

Mapa

Distància total: 46.25 km
Altitud màxima: 530 m
Ascensió total: 1223 m
Total time: 05:51:29

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150