Canencia – Corda de El Hontanar

Sortim des de la població de Canencia i més concretament des de la Zona de les Tancades on entre ramaderies hi ha una esplanada d’aparcament. Aquesta mateixa pista ja és el PR-28, tot i que seguint el mateix sender es podria haver sortit des del centre del poble de Canencia.

Vam pujar per pista entre ramaderies i seguint el PR-28 fins a la Caseta de Vigilància del Cancho Negre. Vértice més Nord de la Corda del Hontanar. Des d’aquest punt ja comencem a veure l’Embassament de Pinilla de Rio Lozoya. Des d’aquest punt vam començar a recórrer tota la longitud de la Corda del Hontanar. Passant en primer lloc la Cachiporrila de 1.620 msnm en ple Turó de la Llanada.

Seguim la corda en direcció sud-oest per la baixa però preciosa Serra del Hontanar que separa el naixement de les aigües del Lozoya i del Rierol de Canencia. I que fins que aquesta no s’acaba no permet la unió d’ambdós rius.

Corda endavant, caminem entre pastures i alguns petits turons baixant a Portachuelo on hi ha la font del Hontanar. Just abans de pujar a les penyes del Turó de l’Àguila. On parem per menjar l’entrepà contemplant l’Embassament de Pinilla i la immensitat de la serra, les ramaderies i els vols de les rapinyaires.

Seguim endavant baixant al Coll de les Fonts i el estirem gairebé fins l’Espartal de 1.733 msnm. però sense arribar-hi. Creuem tancat que separa finques i ramaderies i retrocedim en paral·lel per la serra fins al Coll de les Fonts i d’aquí anem a Portachuelo, però aquesta vegada ho fem per la cara Est del Turó de l’Àguila. Ens estalviem la pujada i veiem restes d’edificacions ara en ruïnes, però el sender està força cobert.

Des del Portachuelo ja vam iniciar el descens entre les ramaderies de la zona de La Caserna, on a la seva sortida ja prenem pista pel Botrayuno fins que ja al final agafem desvia a l’esquerra al nostre punt de partida.

Ruta fàcil de seguir i de realitzar per aquesta desconeguda Serra del Hontanar, que està arriba d’explotacions ramaderes. El seu premi? Les vistes de l’Embassament de Pinilla de Rio Lozoya i la possibilitat del reconeixement visual dels mítics pics de la Serra de Guadarrama causa de la seva central ubicació.

Canencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de HontanarCanencia-Cuerda de Hontanar

Video

Mapa

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/BttMania 2019 08-24 Canencia-Cuerda de Hontanar.gpx”]

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150