Calçada Romana de Gata i Senders de l’Almenara

Ens disposem a fer una ruta inspirada en un track del nostre amic Rubén. Gran coneixedor de la zona!

La vam començar al poble de Gata en plena Serra de Gata i rodem de baixada creuant el Rio Negrón per sortir per la calçada romana del PR-CC 189 Ruta de les Fonts fins a creuar la carretera CC-6.2 on agafem la pista de la Pujada de l’Almenara.

Després ens desviem pel Camí de la Candeleda fins baixar a la Torre de Don Miguel, per sortir pel Sender de benvinguda que ens puja al Colmenarito. Allà agafem la pista de la Pujada a l’Almenara que ens puja a el Port de Castella, que com el seu nom indica és l’entrada a Salamanca. Allà ja girem per tancar el track baixant pel Sender de la Calçada Romana Via Dalmàcia (PR-CC 185 – Port Castella – Senderisme serra de Gata). És una baixada constant pel vessant oest de la Serra de les Jañonas.
De seguida arribem a l’ermita de Sant Blai i posteriorment vam passar pel precís Pont de Sant Blai, que creua el riu d’ell mateix nom.

I finalment, la calçada ens porta a el mateix poble de Gata. Preciosa ruta per la Serra de Gata girant sempre al voltant i vigilats per la secular talaia de la Torre de l’Almenara.

Gràcies Rubén!

Calzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la AlmenaraCalzada Romana de Gata y senderos de la Almenara

Video

Mapa

Total distance: 33902 m
Max elevation: 1176 m
Total climbing: 1296 m
Total time: 04:38:21

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150