A Guarda – Santa Trega

Sortim des de l’Hotel Celta on ens hem allotjat i baixem cap al Port d’A Guarda.

I ho fem recorrent el Passeig marítim marcat com La senda litoral. Que permet recórrer la costa d’A Guarda des del port fins a la desembocadura del riu Miño.

Passem per la construcció sobre el mar de loss Vivers de Llagosta i per trams de camins volats de fusta llegaos de la la desembocadura. Just a la punta de Santa trega.

Seguir-nos fins a A Praia on girem cap a O Muiño i d’allí per senders a la Parròquia de Camposancos i a Santa Isabel on vam començar la pujada a Santa Tecla pel PR-G 122.5.

Al principi tenim el tram amb més pendent, però és un petit sender encementado. Que de seguida es supera i arribem al mirador d’Outeiro do Lobo. Des d’on contemplem les vistes de la desembocadura del Miño a l’Atlàntic separant Espanya i Portugal i quedant protegit pel Forte da Ínsua, aixecada per João I per a la defensa del riu sobre l’illa A Ínsua, de sorra i roca.

Seguim indicacions del PR-G 122.5 cap a Creu do Home, Pedra Furada i finalment vam arribar a Santa trega de 254 msnm. Des d’on tornem a contemplar la desembocadura, l’Atlàntic, A Guarda i el Castro de Santa Tecla (castro citania).

Després baixem pel PG-G122 fins a A Guarda on tanquem la ruta al nostre restaurant preferit O Cangreixal.

Preciosa i senzilla ruta que permet veure el magnífic partit de la desembocadura del Riu Miño separant a Espanya i Portugal.

A Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa TeclaA Guarda - Santa Tecla

Video

Mapa

Total distance: 13385 m
Max elevation: 324 m
Total climbing: 560 m
Total time: 03:44:08

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150