PN Ubiñas – La Mesa. Congost de Las Xanas

Visitem el Parc Natural de PN de les Ubiñas – La Mesa. Sortim deixant el cotxe a l’Àrea Recreativa de les Xanas i ens disposem a conèixer el magnífic Congost de les Xanas declarat Monument Natural i és que s’ho mereix.
Per a ells seguirem el PR-AS-187 Ruta de les Xanas i Senda de Valdolayés.

Comencem pujant per senda cap al Congost de les Xanas que ha estat tallat amb el pas dels anys pel Riu de les Xanas. És un recorregut molt conegut i transitat a Astúries per la seva bellesa. És també qualificat com el germà petit de la Gola del Cares, però està molt menys massificat.

La senda va ser tallada a la roca en un antiga projecte per connectar els pobles de Pedroveya, Rebollada i Dosango amb la vall del Trubia.

Cal destacar a més del que bonic en la formació del congost i la construcció del pas, la gran massa boscosa que conserva al seu interior.

A poc a poc, i sense cap pas dificultat, arribem al poble de Pedroveya. On vam iniciar la tornada, gairebé tota de baixada, per la Senda de Valdolayés. Excepte la pujada a Dosango.

Ens agafa la pluja de debò, però no ens impedeix tornar fàcilment en buscar el cotxe, ANQUE les baixes núvols ens impedeixen gaudir del paisatge.

I si la ruta és un clàssic. També ho és el tancar-la amb un bon fabada al Restaurant Casa Generosa del poble de Pedroveya. Podeu prendre-la a mitja ruta o acabar-la pujar amb el cotxe. Que és el que vam fer nosaltres.

PN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las XanasPN Ubiñas - La Mesa. Desfiladro de Las Xanas

Video

Mapa

Distància total: 10.29 km
Altitud màxima: 614 m
Ascensió total: 569 m
Total time: 02:22:43

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150