Madeira: Levada do Risco PR6-1 – Levada das 25 Fontes PR6

Iniciem la ruta des del Pàrquing del Rabaçal, situat en un alt de la carretera ERR105 i fàcilment identificat per les indicacions de la sendera de les 25 Fonts.

Comencem baixant per una petita pista asfaltada que t’apropa a la Casa de Rabaçal. Aquest primer tram es pot fer amb els minibusos que t’acosten a la casa i que té una alta freqüència. Però nosaltres, com hem vingut a fer esport. Ni ens ho plantegem.

Gairebé arribant a la casa i evitant l’últim revolt de la carretera, agafem el sender de 200 m PR-6.2 Casa do Rabaçal. Ja ens hem endinsat en part de bosc de Laurisilva de Madeira, classificat en 1999 com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Des d’allà ja agafem la primera duta, que són unes conduccions d’aigua en forma d’U estreta. Continuem caminant, per la variant de la senda PR6-1 Levada do Risco. És un sender paral·lel a la duta a 1000 m sobre el nivell de la mar, apropant-te a una impressionant cascada, que cau verticalment creant una cresta a la roca. Un cop vista i fotografiada desfem camí fins a tornar al desviar i continuar pel PR-6 Levada das 25 Fontes. Una altra llarga duta que ens porta a visitar Lagoa das 25 Fontes, 25 deus d’aigua creats per les aigües que baixen de Paul da Serra.

A l’igual que l’altra duta. Un cop vistes i explicades les 25 fonts. Desfem camí seguint aquest cop les indicacions de sender PR-6 en direcció Calheta ER211. Que ens porta pel llarg Túnel do Rabaçal que transporta l’aigua de les dues levadas i desemboquen en la Represa Hidroelèctrica de Calheta i continuen irrigando terres agrícoles. Cal destacar que per creuar el túnel és necessari il·luminació, encara que és suficient la llanterna de el mòbil. La sortida de l’túnel és a la cara sud de l’illa de Madeira completament deixant enrere els boscos de Laurisilva.

Ara ja només ens queda continuar per la pista fins Calheta a la carretara empedarada ERR211. Ara només ens queda caminar per la ERR211 amb la seva forta pujada fins al punt d’inici i pàrquing on hem deixat el cotxe.

 

Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6Madeira-Levada do Risco PR6-1 - Levada Fontes PR6

Video

Mapa

Total distance: 17062 m
Max elevation: 1282 m
Total climbing: 690 m
Total time: 04:18:01

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150