La Mujer Muerta des de Cercedilla

Sortim des de l’aparcament de les Deveses de Cercedilla i iniciem l’ascensió per la Calçada Romana de Cercedilla que, com altres vegades, ens porta al Port de la Fuenfría.

Després continuem l’ascens pel PR-4 fins al Coll de Minguete. En aquest punt teníem la boira tan espessa que hem passat per la base del Munt de Blat i ni ho hem vist. Per sort, quan vam arribar al Coll de Tirobarra, els núvols s’obren i ens deixen contemplar tant el Munt de blat, com la corda de La Mujer Muerta (La Dona Morta).

Continuem l’ascensió cap a la Pinareja de 2197 m, (el cap de la Dona morta) per la pedrera que cobreix el seu cim. Un cop a dalt el dia ja s’ha obert i podem veure tota la corda de La Mujer Muerta que ens disposem a fer. Però abans hem de baixar per la cara Oest, també pedregosa per encarar la Penya de l’Ós de 2196 m. on ens fotografiem amb els ossets de el seu punt geodèsic.

Continuem pel PR-4 fins a l’últim pic de La Mujer Muerta . El Pic de Pasapán, i seguim baixant a la Porta de Pasapán, on acaba el PR4 creuant amb el GR88. Des d’aquí girem cap a Cercedilla per la pista del costat Sud de La Mujer Muerta . Passant per la pedrera de Pasapán i l’Embassament de l’Espinar o Gual de les Cabres.

Seguim pisteando fins a arribar al Rierol del Teix o les Tabladillas on ens desviem aigües amunt, que ens porten al Coll de Marichica. Fem l’observació que aquesta zona té restriccions de pas del 01 de juliol al 30 de setembre segons ho indica el cartell al Coll de Marichiva.
La baixada a l’aparcament de les Deveses de Cercedilla la fem directa pel Clotet.

Impressionant ruta per La Mujer Muerta des Cercedilla. 25 km de precioses vistes i cims! No us la perdeu!

La Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde CercedillaLa Mujer Muerta desde Cercedilla

Video

Mapa

Total distance: 26251 m
Max elevation: 2185 m
Total climbing: 1927 m
Total time: 07:33:34

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150