Garraf – La Morella i els seus Avencs

Sortida des d’El Centre d’Informació La Pleta fins a la seva cota màxima del Parc del Garraf, el cim de La Morella de 596 m.

Deixem el cotxe a l’aparcament de La Pleta i continuem carretera amunt senyalitzada com a GR-92. De seguida veiem un avenc a peu de carretera protegit la seva entrada amb una tanca metàl·lica verda. És l’avenc del Camí de la Plana Novella.

Més endavant veiem la sortida senyalitzada cap a l’Avenc d’Emili Sabater de 39 m. de fondària. Tot un clàssic i per mi te la boca més bonica de totes les que visitem. Retornem a la carretera per seguir cap a munt fins el Pla d’en Querol. Allà girem cap a la dreta seguint les marques del GR-92 en direcció La Morella.

De seguida passem per l’Avenc del Llamp de 73 m. de fondària i boca estreta a terra. Continuem seguint el GR ara ja fora de l’asfalt i arribem a l’Avenc de La Sílvia de 13 m. de fondària i amb boca molt coberta de vegetació.

Seguim i a prop en una esplanada i entre roques mitjanes veiem l’Avenc de l’Asensió de 84 m. de fondària. I seguint veiem l’últim avenc. El dels Llambrics de 87 m. de fondària.

Seguim endavant passem per les runes del bonic Corral de Campgràs. Seguim i veiem la magnitud de l’Abocador del Garraf, ara ja clausurat i amb feines de cobriment. Camí amunt passem per altres runes després i ja enfilem l’útima pujada cap a La Morella. On gaudim de la seva creu, vistes i posta de sol.

Retornem desfent camí però ara per carretera asfaltada retallant els trams del GR.

Ràpida i recomanable sortida per visitar el cim més alt del Massís del Garraf, la Morella, seguint el GR 92 i visitant els avencs del Camí de la Plana Novella, d’Emili Sabater, del Llamp, de la Silvia, de l’Asensió i el dels Llambrics.

Garraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus AvencsGarraf - La Morella i els seus Avencs

Video

Mapa

Distància total: 8.58 km
Altitud màxima: 585 m
Ascensió total: 424 m
Total time: 01:57:58

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150