Cieza – Serra de l’Oro

Iniciem la ruta des de la plaça de toros de Cieza i baixem fins a creuar el riu Segura per pedalar per ell, aigües amunt, guiats pel GR-127 – Riu Segura. Però de seguida ens havíem per agafar el GR-7 – De Andorra a Tarifa en el seu tram de la Senda del Zig-zag que de pujada ens porta a l’Ermita de la Mare de Déu de l’Bon Socors. En plena Serra de l’Or, situada entre els pobles d’Abarán, Cieza i Ricote.

Hi ha dues llegendes d’on es creu que li prové el nom a la serra. Un per la llegenda que existeix sobre el metall preciós a la serra i l’altre pel plor dels moros a l’abandonar aquestes terres després de la Reconquesta, com Granada es tractés.

Sigui quin sigui el seu origen. Nosaltres seguim pel PR-MU 11 – Medina Siyasa que inicialment és carretera i després es converteix en la Senda el Olivera i posteriorment en la Senda de Manolo Dato. Després tornem a la pista cap a la Casa dels Carlins en plena Lloma de Lentiscar des d’on tenim unes boniques vistes de la població d’Abarán.

Vam baixar vorejant el Puntal de Ganivet fins a la Rambla de Benito i després vam pujar fins a les ruïnes de la Casa Forestal de Costa Alta on ja agafem el sender que ens porta al PR-MU 58 Senda dels Forestals i que després ens baixa de nou a la Rambla de Benet. On ens crida la seva atenció el color d’or vermellós que té les seves aigües a el pas prop de les ruïnes del molí.

Seguim rambla avall que ens porta a la població d’Abarán i des d’allà ja agafem les sendes de el riu Segura que ens tornen a Cieza.

 

Cieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del OroCieza. Sierra del Oro

Video

Mapa

Total distance: 31583 m
Max elevation: 713 m
Total climbing: 1158 m
Total time: 04:20:12

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150