Peñalara Integral from Puerto de Cotos

Preciosa ruta al cim de la Comunitat de Madrid. Peñalara de 2.428 m snm.

Sortim des del Pàrquing del Port de Vedats i comencem la ruta, però ens vam sortir de seguida del camí de passejants per agafar la senda que ens puja a Penya Citores. La fem fàcilment i aprofitant l’ombra i fresc del matí.

Arribant a la Font dels Ocells se’ns acaba la vegetació i comença el sol a pujar de la mateixa manera que comença la nostra ascensió, pel PR-32, a les Dues Germanes de 2.284 m. Seguim caminant per la cresta del Circ i les Llacunes de Peñalara, fins arribar al cim del dia, Peñalara de 2.428 m.

Curiosament, avui és també el dia en què es corre el Gran Trail de Peñalara i la nostra ruta és, en sentit invers, part del TP60-2019. Amb el que tenim el plaer de veure passar als primers de la prova.

Prosseguim la ruta cap als Cingles dels Ocells, però ja posats, no els vam passar per la seva vessant nord, sinó que vam gaudir recorrent totalment. En aquesta època de l’any no són perillosos, encara que gens recomanables si tens vertigen. Així i tot, vam presenciar un rescat de muntanya de membres del GERA per que una persona es enriscó.

A la baixada, ja tranquil·la cap a Clavells, girem a la dreta per passar per la Llacuna dels Ocells, la Llacuna dels Clavells i les Cinc Llacunes i acabar descendint al Port de Vedats pel PR-15.

Preciosa ruta per molt clàssica que sigui. Sense cap mena de dubte ha estat la millor manera de suportar els 40ºC que registrava Madrid avui!

Peñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de CotosPeñalara Integral desde Puerto de Cotos

Video

Map

Total distance: 14901 m
Max elevation: 2384 m
Total climbing: 1061 m
Total time: 05:12:58

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150