Vall de Iruelas – Pic de l’Escusa

Comencem la ruta des Les Cruceras, en l’Embassament del Burguillo, Àvila. I ens posem a rodar i passar un magnífic dia per la Reserva Natural de la Vall de Iruelas.

Vam rodar en direcció oest, deixant l’embassament a la dreta. Vam rodar per la llengua del pantà formada per la unió de el riu Garganta Iruelas i després ens desviem per passar a prop de el càmping de la Vall de Iruelas.

Vorejant el Turó de les Escurçons, ja ens fiquem a la pista que comença a pujar per la Vall d’Iruelas, paral·lels al Rierol dels Alisillos. A poc a poc vam arribar a el Coll de Morales, on fem una parada a la Font de la Covachuela. Allà ja girem cap al Turó de la Piornosa.

I vam pujar a les Prades del Concejo. On ens desviem per arribar al cim del dia i el cim de la Reserva de la Vall de Iruelas. El Turó del la Escusa de 1.960 msnm. Que al seu torn pertany també a la Serra de Gredos a la seva zona més oriental.

Vam baixar pel mateix camí de pujada i reprenem la ruta cap Corrals de Merino i Quatre Mans per després anar a La Balsaina i recórrer el seu rierol, afluent de l’Iruelas.

Passem per les Juntes, lloc on conflueixen diversos rierols i generen la Garganta Iruelas que vam baixar fins arribar al Pantà de l’Burguillo i el nostre punt d’inici.

(Ruta recuperada de l’agosto 2017)

BTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la EscusaBTT Valle de Iruelas. Pico de la Escusa

Video

Mapa

Total distance: 37234 m
Max elevation: 1916 m
Total climbing: 1354 m
Total time: 05:54:13

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150