Vall d´Aran dia 7 – Es Bòrdes

Sortim des del poble de es Bòrdes on agafem la carretera que porta cap a l´Artiga de Lin on es troba el majestuós salt del Uelhs deth Joeu, però al poc més d´un quilòmetre de carretera agafem una pista que ens fa agafar alçada ràpidament i que transcorre entre el bosc de Sapertega i el bòsc Sovinhaus. La pujada és de 8 quilòmetres i coincideix amb la ruta número 7 del centre de BTT. Un cop arribats a la cota màxima del dia 1.480m agafem un corriol tot travessant el barranc des Arrgüelets que ens fa extremar les precaucions, primer pel desnivell pronunciat que hi ha i en segon lloc perquè durant la nit i el dia anterior va ploure i el tipus de terreny no acompanyava gaire. Sort que els frens fan la seva feina. Una vegada anem perden alçada i poc abans d´arribar de nou a es Bòrdes i tancar el primer bucle del dia, el corriol es transforma en pista.

Seguidament agafem el GR-211 i que va en paral·lel al riu Garona i a la carretera que connecta amb França, per enllaçar amb el segon bucle que comença al poble d´Arròs i que durant 4 quilòmetres farem la mateixa carretera que porta al Saut deth Pish. Un cop arribat aquest punt quilomètric deixem l´asfalt i agafem pista direcció Vilamòs i que ens farà passar prèviament per Sant Joan d´Arròs i l´ermita de Sant Miquèu on tenim unes vistes privilegiades del Aneto.

Un cop hem refet forces al bonic poble de Vilamòs encarem el descens per corriol no massa tècnic però que en algun moment puntual et fa posar un peu a terra, en direcció primer Benòs i posteriorment Begós per tornar a enllaçar amb el GR-211 i tancar el segon bucle del dia i aquesta romeria per la Val d´Aran.

Video

Mapa

Distància total: 37.12 km
Altitud màxima: 1476 m
Ascensió total: 1423 m
Total time: 08:07:24

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150