Serra d’Hoyo de Manzanares – L’Estepar

Comencem la ruta des del Dipòsit d’Aigua d’Hoyo de Manzanares i comencem caminant pel Camí de Villalba. I seguim pel Camí de la Casa de la Muntanya fins a la Cascada de Corvacho. També coneguda com Chorrera del Covacho, petit salt d’aigua que produeixen les aigües del Rierol de Penya Herrera.

Vam sortir d’allà pujant per la immensa llosa de pedra granítica, que ens va portar pel sender del Rierol de la Penya Herrera inicialment, però que després gira a l’esquerra cap al Fil Blanc.

Agafem la pujada al Mirador de Peñaliendre, actualment la casa es troba en ruïnes, però si podem gaudir de les vistes de la Conca del Guadarrama.

Desfem camí del desviament al Mirador de Peñaliendre i seguim pujant per passar per la Cadira de el Diable de 1.388 msnm. I seguim pujant fins arribar a el vèrtex geodèsic de l’Estepar d’1402,840 msnm, fàcilment recognoscible per la seva creu blanca i des d’on podem veure la Torre de l’Estepar i tota la magnitud de la Serra d’Hoyo de Manzanares des del seu punt més alt.

La baixada la fem per la Penya del Mussol de 1.264 msnm i que ens retorna a el Camí de Villalba i d’allí a el punt d’inici.

 

Sierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El EsteparSierra de Hoyo de Manzanares - El Estepar

Video

Mapa

Total distance: 14657 m
Max elevation: 1389 m
Total climbing: 750 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150