Pic de Cova Valenta des de San Rafael

Indiquem la ruta des de San Rafael. Concretament des del final del carrer de l’Hotel La Casona de la Pineda.

Amb la fresca del matí vam començar per senders de pujada paral·lels a Arroyo de la Gargantilla que ens puja fins al Camí de l’Enginyer girant a la dreta. Un precís sender que va ascendint gradualment i que et permet desconnectar mentre aquestes entre pins, falgueres i molsa.

A la zona dels Poyales, just abans a la cruïlla del Rierol de Prat Goyato, al pk 4.8 de la ruta, abandonem el Camí de l’Enginyer per començar el primer forta pujada paral·lels a la riera i que ens puja a Coll de les Llacunes. Just amb l’encreuament de les províncies d’Àvila i Segòvia.

El següent tram és una mica a través per bosc baix que ens porta a la pista, just a la Font Fernando Benito, i d’allí ja vam pujar per pista a del Coll de la Gargantilla de 1.630 msnm. I des d’aquest punt ens queda la pujada final, per una pista antigament asfaltada que ara està en descomposició.

Finalment vam arribar al cim de Cova Valent de 1.903 msnm. on contemplem les vistes i el refugi que és troba a la base.
La baixada la fem directa cap al Peñocillo i després girem per buscar el Rierol de la Gargantilla i baixar per un corriol que ens acompanya fins al punt d’inici de la ruta.

 

Pico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San RafaelPico de Cueva Valiente desde San Rafael

Video

Mapa

Total distance: 17990 m
Max elevation: 1877 m
Total climbing: 881 m
Total time: 04:43:32

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150