Les Batuecas. Cabaco-La Alberca–Penya de França

Indiquem la Ruta a les Portes de Parc Natural de les Batuecas i la Penya de França. Més concretament. Sortim des de l’Hostal Riu Almar on ens hem quedat allotjat i on segur que tornarem.

Pedalem en direcció a Nava de França recorrent el Sender Local PRSA-09 del Cabaco – Nava de França – El Casarito – Penya França. Creuem Nava de França i sortim a la carretera del Casarito i girem cap a San Martin de l’Castañar. Per desviar passant pel Poblat Visigot de la Legoriza i on ens afegim a la senda GR-184 Ruta dels Paisatges Serrans i que ens acompanya fins l’Alberca.

Els albercans presenten a La Alberca, com bella i serena es mostra a el món com un lloc de retir on l’ànima i el cos troben recessos de pau per a aquells que fugen del mundanal soroll i de les presses. I sincerament és molt cert!

Després de la típica foto a la Plaça Major. Sortim de l’Alberca pel camí de la Penya, GR-10, i seguint paral·lels al Rierol d’Arrohuevos. Passem per l’Assut d’Arrohuevos, creuem el rierol i seguim pista amunt veient el nostre destí següent. La Penya de França.

Més endavant ens havíem per pujar pel vessant de l’Alt de les pereres per acabar sortint a la carretera SA-203 que ens apropa primer a el Pas dels Llops i després ens queden els últims revolts per pujar al cim de la Penya de França de 1.727 msnm. Des comte contemplem les vistes de tota la serra de les Quilamas i el PN de les Batuecas i Penya de França.

La baixada la fem igual que la pujada. Desfem el tram d’asfalt fins a desviar per les indicacions de GR-182 Ruta de les Quilamas i posteriorment s’uneix a la senda PR-SA 8 del Cabaco – Penya França. I que ens retorna de baixada cap al punt de sortida del Cabaco.

Preciosa ruta i millor final compartint el dinar amb la família charra.

Las Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de FranciaLas Batuecas. Cabaco-La Alberca–Peña de Francia

Video

Mapa

Total distance: 46469 m
Max elevation: 1677 m
Total climbing: 1235 m
Total time: 04:43:45

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150