Senderos desde Navalagamella

Sortim des del poble de Navalagamella, situat a la Serra Oest de Madrid. I res més entrar a la muntanya podem veure les restes d’un gran bunker de la Guerra Civil.

Anem cap a la part Nort del poble. Justament al Mirador del Hondillo. Des d’on contemplem la Serra de Guadarrama ja nevada i on comencen els primers corriols de la ruta pels Rius Hondillo i Perales. Per seguir després per la Cañada Real Leonesa, i els senders del Cordel de la Cruz Verde i el del Cordel del Puente de San Juan que ens porten finalment a Fresnedillas de la Oliva.

Sortim pel Camino del Canalizo i tornem a agafar el sender de la Dehesa de Navalquejigo. Es una zona preciosa però que es troba tallada de Febrer a Setembre per la presencia d’espècies protegides. Data important a l’hora de planificar aquesta ruta.

El tram final de la Dehesa es per pista i ens porta novament a Fresnedillas de la Oliva. On, a la sortida d’aquest poble, podem veure altre gran bunker també de la Guerra Civil.
Seguim cap a Navalroble fins al Camino de Navahonda que ens retorna novament a Navalagamella.

I al final de la ruta. Gratament vàrem poder fer un Cocido Madrileño al Bar-Restaurante Km.0. ¡No us ho perdeu! Son molt amables i ens van donar de menjar a les 16.30h.

Ruta molt bonica. Fàcil tècnicament però que, amb tant corriol, 60% de la ruta, s’acaba fent llarga.

Vídeo

Mapa

Distancia total: 35.51 km
Elevación máx: 945 m
Total ascenso: 910 m
Total time: 04:06:05

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150