Embassament de la Rambla d’Algèsies

Sortim des de la població murciana de Librilla cap els Barrancs de Gabas on fem una primera parada en le Mirador de Librilla i la següent en el mirador del preciós embassament de La Rambla d’Algèsies amb les seves aigües turqueses. Per després endinsar-nos a senders àrids i aeris de barranc. Es fa lenta aquesta part i pesada per la forta calor del dia.
Superem aquest part i rodem pels conreus massius de llimones de la zona però tornem a entra als barrancs, ara per pista, fins arribar a tocar l’aigua de l’embassament i refrescar-nos una mica.

Seguim la ruta cap al poble de Gebas on arribem tocat per la forta calor on per sort hi havia una font que ens va permetre tornar a refrescar-nos i ompli els camelbacks. Arranquem novament passant una estona per la riera amb part del camí perdut i dubtem al creuament de l‘oleoducte entre Cartagena i Puertollano on intentem no creuar al Barranc Fondo per segur cap a la Rambla d’Algèsies… però fa ser totalment infructuós amb la qual cosa varen tornar per passar-lo. Té un sender amb una part aèria però nosaltres vam optar per baixar per sobre de l’oleoducte. I pujar per sender del Camino de la Vera Cruz.

Superada aquesta part ja rodem per pista cap a La Sierra de la Muela on agraïm l’ombra dels pinars. A la part alta parem al Mirador de la Muela on gaudim d’unes bones vistes de Alhama de Murcia. I ja baixem cap el canal del transvasament Tajo-Segura per tornar a Librilla.

Ruta que enganya pel seu baix desnivell acumulat. Es fa lenta i dura.

Embalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de AlgecirasEmbalse de la Rambla de Algeciras

Mapa

Distància total: 46.25 km
Altitud màxima: 530 m
Ascensió total: 1223 m
Total time: 05:51:29

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150